Подијели

Рукометаши ступили у штрајк

Иако је било планирано да сутра, другог дана Божића, рукометаши Борац m:tel-а почну са припремама за други дио сезоне, у којој их очекују наставак Газпром Јужни ток лиге и Лига за првака БиХ, то се ипак неће десити јер су "црвено-плави" ступили у штрајк због неизмирених обавеза према њима. Наиме, како преноси Прес РС, играчи су јединствени у ставу да неће тренирати све док им се не исплате бар три заостале плате од чак десет, колико се у просјеку дугује сваком играчу, чак и по цијену да не наставе такмичење у текућој години.

Према ријечима капитена клуба Срђана Тривунџе, штрајк не треба схватити као протест против нове управе, која је у протеклим мјесецима доста учинила када је у питању исплата дуга према званичним институцијама.

- Свака част тим људима који дају све од себе да клуб извуку из проблема. Вратили су велики дио дуга, али смо ми опет "прескочени". Цијелу јесен смо играли без марке надокнаде, дали свој допринос у жељи да се Борац што прије стабилизује. Међутим, више не можемо и стварно не видим смисао да се овако натежемо. Мени лично Борац дугује чак 17 плата, и ово стварно нема више смисла. Иако нова управа стварно даје све од себе, ми више нећемо тренирати док нам не буду исплаћене минимално три овогодишње плате, за август, септембар и октобар. Нас више стварно ништа више не интересује, ни SEHA лига, ни домаће првенство, ни Куп БиХ, желимо на крају бар дио онога што смо поштено зарадили – рекао је Тривунџа, а пренио Прес РС.

Сличан став има још један из реда најискуснијих играча у клубу из Господске улице Бранислав Обрадовић.

- Не бих желио да се ово схвати као протест против нове управе јер су ти људи заиста пуно урадили за јако кратко вријеме. Али, ми смо и даље без плата, тако да се према нама ништа није промијенило у односу на нека прошла времена. Ми нисмо жељели штрајк, жао ми је што је до њега дошло, али ово је једини начин на који можемо да протестујемо. Цијело ово вријеме, током јесење полусезоне, ми смо ћутали и радили, на свој начин се борили са свим тим проблемима, али је на крају томе дошао крај. Колико знам, сви играчи раде на одржавању кондиције, тако да се, када овај проблем буде разријешен, можемо без већих проблема укључити у нормалан тренажни процес – јасан је Обрадовић.

Такође, рукометаши су огорчени и на бившег тренера Драгана Марковића и Голићевог претходника на директорском мјесту Драгана Марковића, који су блокирали рачун клуба због заосталих потраживања.

- То само за себе говори о њима! За нас све, па тако и за њих, никада се не би чуло да није било Борца и заиста није фер да се клубу враћа на овакав начин. Веома смо разочарани њиховим потезом и стварно нам није било свеједно када су се одлучили за такав потез.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 44 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261694 .