Подијели

Шупут: Јандрићеви захтјеви у овом тренутку нереални (Видео)

Након неуспјелих преговора са бившим капитеном Борца Оливером Јандрићем о исплати заосталих потраживања, предсједник клуба Срђан Шупут сазвао је данас прес-конференцију, на којој је присутним новинарима предочио закључке данашњег састанка са дугогодишњим капитеном "црвено-плавих", који, пак, има своје захтјеве.

- Данашњу конференцију сазвао сам из више разлога, неки су позитивни, а неки негативни. Позитивно је то што је јуче Апелациона комисија донијела одлуку у корист Борца по питању прекинуте дерби утакмице са Сарајевом, а негативне вијести су новчана потраживања Фудбалског клуба Џаја и Оливерa Јандрића. Са власником Џаје Миливојем Глишићем сам обавио квалитетан разговор и близу смо постизања договора, међутим у цијелу ту причу треба да се укључи и Град, на челу са градоначелником Слободаном Гаврановићем. Морам да истакнем да Глишић не пријети блокадом утакмице, ни ове ни неке сљедеће, што нажалост са Јандрићем није случај. Разговарао сам са Оливером, понудили смо му један начин исплате, што је он одбио и жели да му се дуг од 72 000 КМ исплати одмах јер, према његовом мишљењу, наш приједлог му не даје никакве гаранције да ће дуговања бити санирана. Борац тај новац тренутно нема – јасан је први човјек Борца.

Шупут није желио да открије колики износ је Борац понудио Јандрићу као компромис у овој ситуацији.

- Не бих да износим цифру у јавност, већ ћу само рећи да смо понудили да му дио дуга исплатимо од новца који ће клуб добити на основу пласмана БиХ на Свјетско првенство, односно за репрезентативца Асмира Авдукића. Та средства на наш рачун требало би да буду уплаћена крајем новембра или почетком децембра, и од тог новца смо такође планирали да садашњим играчима исплатимо дио плата и премија, као и потраживања још неким фудбалерима који нас нису тужили – рекао је Шупут.

У саопштењу које је данас стигло на мејл адресу Спортског портала Борац наводи се како није сигуран Шупутов останак на мјесту предсједника клуба. Шупут истиче да размишља о том потезу.

- Разговарао сам са свим члановима УО који су ми пружили подршку, међутим оставка на мјесто предсједника није искључена јер ни ја ни било ко из садашњег Управног одбора немамо начин како да Јандрићу исплатимо износ који тражи, а ја не желим да на својим леђима носим бреме санкција које Борац може да сноси уколико не буде одиграна утакмица у суботу. Вјероватно би то некоме и одговарало, да овај Управни одбор више не буде у овом сазиву, тапшу нас по рамену због овако доброг рада и клупских резултата, а у себи се "једу" што је то тако – истакао је Шупут.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20243832 .