Подијели

Колумна: Најгори су домаћи душмани!

Борац Бања Лука, неисцрпан извор љубави и емоција за Борчевце, а трн у оку данас многобројних који хоће да га угасе, оних који хоће да на мјесту Градског стадиона праве оперу (иначе Бањалучани су луди за опером и једва чекају такав један догађај), оних који своје мале клубове од НАШИХ НАРОДНИХ пара праве некаквим великанима (нећемо их сад спомињати, зна се који су то)...

Нашег Великана саплићу свакодневно, таман кад помисли да крене даље, из мишје рупе се појави нека фамозна тужба ''великог Борчевца до задње марке'' који тражи свој ''крваво зарађени новац'' у наредних 10 дана! Али данас и задњих пар дана је било и ''клизећих са двије ноге''...

Недавно је била актуелна тема кад је један Борчев симпатизер, имајући у виду чињеницу да су Бања Лука и Кајзерслаутерн градови партнери, ступио у везу са људима из ФК Кајзерслаутерн да се у Бањалуци одигра пријатељска утакмица која би сигурно напунила Градски стадион и била истински фудбалски спектакл. Али, људи из Градске управе нису имали слуха. Сав труд је пао у воду због 100 000 марака трошкова које су људи из ФК Кајзерслаутерна тражили да Борац плати (велики број трошкова би се могао отплатити од улазница за ту утакмицу). Ништа, пропаде све, испаде будала Борчев симпатизер што је све покренуо. Али одједном, неки дан нас је сајт Градске управе ''обрадовао'' вијешћу да нам је врли градоначелник са својом свитом отишао пут Кајзерслаутерна да јача односе између два града. Иначе, Њемци су нам сваки трећи дан у граду, све врви од културних, привредних и других ''видова сарадње'' и обожавају сувенир града од мизерних 250 марака... јест, сутра мало!

И тако Борац наредног викенда умјесто да игра утакмицу са реномираним противником из Њемачке, тражи противника из окружења... али ето га поново ''клизећи са двије ноге''. Не знамо ко је одговоран за договарање пријатељских утакмица у нашем клубу, али знамо да је ''стручњак'' невиђени: договорена је утакмица са Хрватски драговољцем, клубом чији је грб стилизовано слово U (U које је Бања Лука упамтила по злу и звијерству у Другом свјетском рату), шаховница са бијелим пољем (исто повезана са прије поменутим U) и црним дресовима који наравно представљају боју униформи Усташа! И још договорена утакмица у Хрватској! ''Стручњаче'', ти исти који имају овакав грб су 1941. забранили рад клуба у којем сад, на нашу жалост, радиш... ову чињеницу сумњам да знаш!

И кад мислиш да је коначно лошим вијестима дошао крај, данас умјесто да се Борчевци радују побједи у Приједору, боре се за своју част и част свог клуба: Драган Јовић, тренер који је са момцима херојима прегазио све у лиги и чврсто држи прву позицију, даје оставку под веома чудним изговорима! Свако ко имало прати дешавања око Борца, јасно му је шта стоји иза овога: ОГРОМНИ ПРИТИСЦИ оних који се сада налазе у клубу, глуме велике Борчевце, а гурају своје полтроне на клупу и у клуб!

Јак Борац не одговара главешинама, мислили су прије почетка сезоне да га ослабе колико год је то могуће: одгађане су скупштине клуба, одуговлачило се са добијањем лиценце због које је пропало играње у Европи (култна реченица једног члана скупштине ''Шта нама доноси та Европа!?''), Град је уцјењивао клуб са усвајањем новог статута (''Ако не усвојите нови статут, заборавите на паре од Града''), екипа је подмлађена све са циљем да Борац буде што је више могуће ослабљен и идеја је била да Борац буде на незавидној позицији на табели. Што гори Борац, то мање пара за њега, сељачка логика главешина! Али, шта сад, Борац је први, клинци мељу све у лиги, чврсто држе прво мјесто, треба исплатити премије и плате... не дај Боже да уђу у Европу, шта ћемо онда, оде нам још пара из буџета!? Ма смјени Јовића, прогутаће глупи народ причу јер памти као златна рибица!

Господо, Борац је преживио горе споменуте, у црним униформама и са словом U на глави, али, морам да признам, ви сте гори од њих небројено пута зато што нисте душмани са стране, него зато што сте домаћи, а ти су најгори! Бог све види и враћа по заслугама, како радиш, тако ти се и врати, биће вам НАШ БОРАЦ још дуго трн у оку свима вама малограђанима који га саплићете, крадете и срозавате, вољели бисте да га видите на дну, али преживјеће он и вас, душмане јер је крајишки, а зна се како се Крајишници држе кад их спопадну са свих страна!

(аутор: Borac_u_srcu)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 38 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248096 .