Подијели

Прес-конференција пред ГОШК (Фото/Видео)

Утакмицама 30. кола у недјељу се завршава још једна сезона Премијер лиге. Шампионску титулу је већ осигурао сарајевски Жељезничар, још два мјеста у евро-куповима заузели су Сарајево и Широки Бријег, а за посљедње се боре Борац, Олимпик и Челик. Борац прекосутра гостује у Габели гдје мора да тријумфује како би задржао шансе за пласман у Лигу Европе, док, у исто вријеме, "црвено-плави" морају да ослушкују и кретање резултата на "Отоци", гдје Олимпик дочекује зеничке "црвено-црне" и гдје нашим фудбалерима одговарају реми или побједа Челика.

Са друге стране, Габељани још увијек имају теоретске шансе за опстанак у Премијер лиги, а за то им је потребно да савладају Борац и да Вележ буде поражен од Зрињског или да приједорски Рудар буде декласиран у Сребренику од Градине.

На данашњој прес-конференцији присутнима су се обратили спортски директор Борца Бранислав Крунић и првотимац Срђан Граховац. Подсјетимо, Крунић је, након смјене стручног штаба на челу са Слободаном Старчевићем, добио повјерење Управног одбора да сједи на клупи у посљедњем премијерлигашком мечу са ГОШК-ом, као и у двомечу финала Купа Републике Српске против бијељинског Радника.

- Очекујем јако текаж меч јер и један и други тим имају своју рачуницу. Борцу су три бода неопходна како бисмо задржали наду да на љето играмо у Лиги Европе, док су Габељанима преостале још теоретске шансе да побједом над Борцем задрже премијерлигашки статус. Ипак, без обзира на то, Борац у сваки меч улази са жељом да побиједи, па ће тако бити и овог пута. Пробаћемо од старта да нападнемо ГОШК па шта буде... – рекао је Бранислав Крунић.

Слично размишља и Срђан Граховац, везиста нашег тима.

- Утакмицом у Габели завршава једна изузетно турбулентна сезона коју желимо да закључимо побједом. Знамо да и ривал има своју рачуницу, али нама су бодови потребни како бисмо задржали наду да можемо да се пласирамо у Европу јер се играчи још увијек нису одрекли тог циља – истакао је Граховац.

Како смо већ навели, одлуком Управног одбора Бранислав Крунић водиће Борац на посљедња три меча у овој сезони. Међутим, како сам Крунић истиче, његово именовање је само привремено рјешење.

- Одлука о мом именовању је привремена и нови тренер ће сасвим сигурно бити изабран. Што се тиче кандидата, разговори још ни са ким нису обављени, мада постоје неке наше жеље и амбиције. Ипак, све зависи од тога да ли ће Борац изборити наступ у Европи и тек након тога биће познато нешто више – рекао је Крунић.

До пуног плијена у Габели ће бити јако тешко доћи пошто прекосутра на терен неће истрчати неколико стандардних Борчевих првотимаца. Дарко Малетић је повриједио раме у мечу против Травника и за њега је сезона завршена, а Драшко Жарић се повриједио на јутрошњем тренингу, тако да је и он ван комбинације. Осим њих, због три жута картона у тиму неће бити ни Јоце Стокића, Немање Билбије и Далибора Теиновића.

 


Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20249236 .