Подијели

Прес-конференција пред Градину (Фото/Видео)

Фудбалери Борца сутра (19:30 часова, Градски стадион), у утакмици 23. кола Премијер лиге дочекују Градину из Сребреника. Тим Градине у досадашња 22 кола још није осјетио сласт побједе, а забиљежили су пет неријешених резултата и 17 пораза. На прес-конференцији очекивања од меча посљедњепласираном тимом лиге изнијели су шеф стручног штаба Слободан Старчевић и фудбалер Младен Жижовић. Истовремено, данас је Бранислав Крунић представљен јавности као нови спортски директор Борца након што га је на ту функцију синоћ поставио Управни одбор.

- Желим да се захвалим управи клуба на указаном повјерењу и именовању на функцију спортског директора која је за мене сасвим нова и биће ми потребан одређени период да се навикнем на нове обавезе. Што се тиче циљева, први и основни је да Борац поново оствари пласман на европску сцену, док је о даљим циљевима и очекивањима сада тешко говорити – рекао је Крунић на данашњој прес-конференцији.

Борчеви играчи у наредним седмицама имају изузетно тежак и густ распоред одигравања утакмица. Наиме, након побједе над Дрином из Зворника у првој утакмици полуфинала Купа Републике Српске, сутра је на реду меч против Градине, док сљедеће седмице "црвено-плави" играју двије утакмице које могу да буду и кључне у борби за пласман на европску сцену: прво против Олимпика у Сарајеву, а потом и велики дерби против Сарајева у Бањалуци. Када је у питању први наредни дуел, Старчевић истиче да само уз озбиљан приступ може да се стигне до нових првенствених бодова.

- Меч против Градине биће једна од оних утакмица које су унапријед добијене узимајући у обзир положај противника на табели, међутим то не смије да нас завара и само максималним ангажманом и озбиљношћу стићи ћемо до побједе и тако се учврстити на трећем мјесту које води у Европу. Меч ће пропустити повријеђени Асмир Авдукић и Драшко Жарић који ће, вјерујем, бити спремни за меч са Олимпиком сљедеће сриједе у Сарајеву – истакао је Старчевић.

Један од најбољих појединца у Борчевом дресу на мечу против Зворничана и асистент код прва два гола Младен Жижовић наглашава да је дуел са тимом из Сребреника са психолошке стране један од најтежих у првенству.

- Сигурно је да је Градина можда најслабији и најлакши ривал у Премијер лиги, али је психолошки овај меч изузетно тежак јер су сви већ уписали нова три бода. Ми сутра на терену то морамо и да докажемо, морамо да будемо максимално сконцентрисани како бисмо побиједили Градину и тек онда можемо да се окренемо Олимпику – категоричан је Жижовић.

 


Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 43 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214508 .