Подијели

Колумна: Адреналин расте...

Још само 24 сата... Напетост расте, из сата у сат, из минута у минут, из секунда у секунд... Још нас само једна ноћ дијели од велике утакмице, ноћ у којој сигурно нећемо моћи спавати јер узбуђење и ишчекивање Борчеве наредне утакмице ће, по ко зна који пут, побиједити сан!

Сутра Борчеви фудбалери бију можда и најважнију битку ове сезоне, а бојно поље морају да напусте као побједници! Сутра, на црту нашем Великану, излази сарајевски Жељезничар, у полуфиналу Купа, у утакмици у којој се рјешава Европа!

Адреналин већ сада ради, срце већ сад туче у ритму бубњева са Стајања, крв већ сада струји жилама... Међутим, није само нама тако, "обичним смртницима" који са трибина пратимо шта ради наш Великан неколико метара испред нас... Тако је и црвено-плавим момцима, црвено-плавим лавовима који сутра морају да туку као никад до сада, гризу, кидају... Од првог до посљедњег судијског звиждука борба не смије да престане, свих деведесет минута желимо трку, жељу, вољу, страст, љубав према клубу, понос што је на грудима и у срцу баш тај грб, баш тај клуб, баш тај град! БОРАЦ БАЊАЛУКА!

"Знаш ли како се постаје шампион? Изађеш на терен кад је најтеже и побиједиш!", рекоше не тако давно у једном српском филму... Нека тако буде и сутра! Покажите да вам Жељезничар лежи у борбама за трофеје! Нека вас сањају, учините да од Борца и Бањалуке немају мира, нека их Великан прати као усуд!

Ипак, нису само Божичићеви пулени који сутра полажу велики испит – сваки навијач Борца сутрашњу утакмицу мора да схвати као задатак који је постављен пред њега! Свако ко искрено воли Борац, Бањалуку, Крајину и Републику Српску тај задатак мора да одради најбоље што зна! Навијачу Великана, премотај филм од прије двије године, када си славио освајање Купа, било на "Грбавици", било испред ТВ-а... Мораш да признаш да је осјећај био феноменалан...

Присјети се маја прошле године, када те је Милан Ступар усрећио постигавши погодак за титулу и ућуткавши "Грбавицу"! Не криј да си осјећао понос што си Борчев навијач, Бањалучанин, Крајишник; не криј да си одушевљен начином на који Сарајлијама одузимамо трофеје; не криј да си у та два наврата био срећан попут малог дјетета! Желиш ли и сутра да се радујеш? Желиш ли да уживаш док гледаш како лопта путује ка мрежи Жељезничара? Желиш ли свој Борац поново да гледаш у Европи, како представља баш тебе, који си га довео дотле? Онда буди сутра у Владике Платона 6, пружи свом Борцу подршку из свег гласа, не штеди грло и дланове, буди на мјесту гдје се сутра увече пише нова страница Борчеве историје, мјесту које је свима нама више од стадиона!!!

(аутор: црвено_плави_тим)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260619 .