Подијели

Колумна: Напријед Борче, бори се!

Некима ће овај викенд бити један од многих у овој години, прилика за одмор, шетњу градом, излазак... Међутим, великом броју Бањалучана а на срећу и људи из других градова Крајине овај викенд, посебно субота, дан je који се дуго чекао. Разлог је једноставан, Борац игра на Градском!

Ништа нас друго не треба интересовати, али опет морамо напоменути да смо и даље први на табели, да мељемо у лиги пропале државе, и да играмо против Сарајева, а то је можемо слободно рећи највећи дерби првенства. Послије неријешеног резултата из прошлог кола у гостима код Славије бодовна предност на другом екипом првенства се смањила, али то не треба да нас забрињава јер су наши играчи и стручни штаб одлучни у намјери да не испусте ни један бод до краја првенства, а остварење тог плана почиње у суботу.

Наши ривали долазе ослабљени, са тимом који је преполовљен због суспензија, под притиском повољног резултата који морају да остваре (помиње се и отказ тренеру у случају пораза), што наши играчи треба да искористе. Као и увијек треба да гледамо у своје двориште, а мање се бавити противником. У овој утакмици враћају нам се Стајић и Малетић, наше "ударне игле" које су бушиле одбране противника током читаве сезоне. Крунић и Међедовић ће такође бити у комбинацији за утакмицу, па можемо закључити да нам се везни ред враћа у пуном саставу, а знамо колико нам средина значи.

На одбрану не треба трошити ријечи, довољно је рећи Авдукућ, Стакић, Лео... и много већи се не би постидили. Сви се надамо да ће у овој утакмици коначно у пуној снази да проради и напад јер и ту имамо велики квалитет који никако да "експлодира" ове полусезоне; Николић и Видаковић дефинитивно трудом и залагањем показују да имају мјесто у првом тиму, и дошло је вријеме да њихов труд  да резултат. Ту је још један нападач, Вељовић, момак који има "знање" али једноставно проблем је у његовом начину размишљања и схватања игре..

Жеља код играча је присутна, али трибине морају такође да погурају фудбалере. Дуго Градски није био пун, а кад ће ако не сад?! Сви се надамо да ће ова утакмица показати колико Бањалука воли Борац! У граду се осјећа позитивна атмосфера, на сваком ћошку, у свакој кафани, месници, киоску, аутобусу... прича се о Борцу, о викенду, о утакмици, резултатима. Град је обљепљен наљепницама, плакатима, свим врстама позивница. Сви чекамо ту суботу, жељни Борца, добре игре, одличне атмосфере, побједе! Морамо сви дати СВЕ ОД СЕБЕ ДА ПОМОГНЕМО БОРЦУ!  Прилика се указала, град живи за Борац и то се мора одржавати из кола у коло. Субота је све ближе, Борац се бори, а ми му чувамо леђа! Идемо БАЊАЛУЧАНИ, идемо КРАЈИШНИЦИ! Уз Борац до побједе!

НАПРИЈЕД БОРЧЕ БОРИ СЕ...КРАЈИНА ЈЕ УЗ ТЕБЕ!

(аутор: срцеБорца)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 1083 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20258905 .