Подијели

Колумна: Сарајевска зима

Једни кажу у Сарајеву тренутно -8, други иду још даље тврдећи да је -11. У праву су и једни и други, само је питање гдје врше своја мјерења - да ли на Кошевском брду или мало ниже, према центру града? Уосталом, није ни важно, оно што итекако јесте је чињеница да ће Сарајево, за разлику од Бањалуке, са "зимским температурама" дочекати први дан прољећа.

Сви они којима је Фудбалски клуб Борац у срцу и чијим венама тече црвено-плава крв одмах знају о чему је ријеч. Наиме, фудбалери тузланске Слободе вечерас су као гости тријумфовали против Жељезничара резултатом 0:1 и на тај начин "заледили" "Грбавицу на осам степени испод нуле". Иако су сви навијачи "плавих" очекивали сигурну побједу против старог ривала, то се, на њихову жалост, а нашу велику срећу, ипак није десило – играч тузланског премијерлигаша Муамер Золетић погодио је мрежу иза леђа голмана Жељезничара Ибрахима Шехића, ни мање ни више, него у другом минуту судијске надокнаде.

Поједини навијачи Борца синоћ послије меча са зеничким Челиком изјављивали су како су очекивали убједљивију побједу од оне остварене, али тек сада се види колико је и та минимална побједа значајна, једноставно злата вриједна. Пулени Владе Јагодића изашли су на терен Градског стадиона да, једноставно речено, одраде свој дио посла онако како се од њих и очекује и у томе су и успјели – постигли су погодак већ на самом отварању утакмице и практично контролисали игру свих 90 минута.

Након двобоја са Зеничанима постало је сигурно да ће момци у црвено-плавим дресовима најмање са пет бодова више од Жељезничара дочекати премијерлигашку паузу. Онда је дошао данашњи дан, када је коло комплетирано, дан кад смо сви жељели да та предност буде и већа. На нашу неописиву срећу, то се и десило – Тузлаци дођоше у Сарајево, видјеше и побиједише Жељезничар, а тако и нашем Борцу помогоше да што лакше дође до шампионске титуле и квалификација за Лигу шампиона. Самим тим, поглед на првенствену табелу никад није био љепши и угоднији: "црвено-плави" великан 43 бода, Жељезничару је вечерас локомотива отказала послушност те је остао на 35, а некадашњи Торпедо, који је данас "торпедован" у Мостару са четири лака комада, има 32.

"Температуре" које смо навели у уводу овог нашег текста сигурно ће се задржати у Сарајеву све до почетка априла. До тада, Борац може мирно да се посвети пријатељској утакмици са Сплитом, а након тога и преосталим мечевима у Премијер лиги јер сада је потпуно извјесно да нема тима на подручју БиХ који може да заустави "црвено-плаву" фурију на путу ка остварењу снова које годинама снивају сви њени навијачи.

(аутор: црвено_плави_тим)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 57 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20215490 .