Подијели

Каралић: Игра Борац Нектара Бањалука у успону

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука реванширали су се Чапљини за пораз у првом колу Лиге 13, а "пивари" су у 14. колу славили побједу резултатом 91:77. Гости су се држали до трећег минута друге четвртине када су домаћи преузели ствари у своје руке и до краја полувремена створили велику резултатску предност која се до краја показала као кључна. У овом мечу за Бањалучане дебитовао је Филип Адамовић који је одиграо одличну парију и показао да ће бити одлично појачање Борац Нектара Бањалука за наставак такмичења.

- Прије свега бих истакао да је Чапљина једна од најозбиљнијих екипа у нашој лиги, а ми смо са друге стране имали императив побједе јер да смо случајно изгубили закомпликовали би себи ситуацију, тако да смо били у грчу на самом почетку и био је егал у првом полувремену, међутим, послије смо успјели да се одлијепимо. Нисам тај који воли некога да истиче, али Филип Адамовић, који је наш нови играч, одлично се уклопио у нашу игру и у другој четвртини скоро сам преломио утакмицу, дигао нас а онда смо се и ми остали прикључили у тој доброј игри - рекао је кошаркаш "пивара" Синиша Ковачевић.

Тренер "пивара" Драго Каралић је истакао важност побједе.

- Важно је што смо надокнадили минус од седам поена из Чапљине, уколико дође до тога да имамо исти број поена на крају. Имали смо доста осцилација. У првој четвртини се нисмо добро снашли, примили смо 26 поена, у другој смо имали добру одбрану и направили смо предност која се на крају испоставила као кључна. Мислим да је кључ побједе била агресивна одбрана у појединим моментима. Тада нисмо примали лаке поене, али смо их давали. Филип је у фази упознавања, Тошић је још ровит, неки играчи су били изнад очекивања, али било је и оних који су морали много више да пруже. Међутим, када се подвуче црта, бодовима можемо бити задовољни, а игра је у успону – рекао је Каралић.

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА - ЧАПЉИНА 91:77 (25:26, 28:13, 13:22, 25:16)

дворана: "Борик", гледалаца: 500, судије: Дрмић (Томиславград), Каровић (Тузла) и Билић (Сарајево).

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА: Тошић 6, Адамовић 12, Врањеш 16, Штурановић 2, Костадиновић, Јагодић-Куриџа 15, Блануша 6, Јоцовић 14, Павловић, Лончар, Ковачевић 18, Трикић 2. Тренер: Драго Каралић.

ЧАПЉИНА: Бјелица 17, Здравковић 10, Римац, Лерић 2, Бркић 16, Глигора 19, Галић 5, Матић 8, Б. Јелчић, М. Јелчић, Блажевић, Пертић. Тренер: Хрвоје Влашић.

(Глас Српске, Независне)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 32 guests online
Ви сте посјетилац бр. 18925471 .