Подијели

Борац Нектар Бањалука враћа дуг Чапљини

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука покушаће вечерас (17.30 часова) остварити другу везану побједу на свом паркету и тако направити корак ка пласману у Лигу за шампиона БиХ. Бањалучанима у госте долази екипа Чапљине, која је у првом колу савладала на свом паркету данашњег ривала са 77:70 и то у посљедња два минута меча. Тренер Борац Нектара Бањалука Драго Каралић истиче да је херцеговачки тим велики дужник његовој екипи.

- То ће бити мотив више да дођемо до побједе која је можда у овом моменту прекретница за нас у првенству. Ово је прави испит за нас, поготово на домаћем терену. Направили смо неке ротације, отишао је Јовановић, Адамовић је ту са нама, надам се да ће и регистрација бити завршена до ове утакмице и да ће бити у саставу. Наступићемо комплетни, Синиша Ковачевић се опоравио, Тошић је имао лакшу повреду листа, али играће. Мотивисани смо да дођемо до побједе, која је, као што рекох, прекретница – рекао је Каралић.

Каралић истиче да се о Чапљини нема шта пуно причати јер довољно говоре њихове утакмице до сада.

- Имају добар тим, играче као што су Здравковић, Лерић, Римац, Глигора, играчи који су дужи период на овим просторима, доћи ће мотивисани послије пораза од Босне, морамо бити опрезни од самог старта да им се не отвори шут за три поена, затим држати рекет под контролом... И до сада смо показали да имамо више скокова, али то не реализујемо. Ова утакмица са Славијом, иако ривал није за поређење, показала је да има напретка. Надам се побједи и, прије свега, бољој игри, а исто тако, надам се и да ће публика доћи у великом броју јер је то овим момцима потребно – истакао је Каралић.

О лиги на пола сезоне тренер Борац Нектара Бањалука каже да се показала као врло изједначена, иако можда на почетку није тако изгледало.

- Можда је Младост неочекивано искочила у први план, али имају добар тим, добро играју. Ту је очекивано Босна, Чапљина, а ми поготово морамо тражити побједе са овим екипама у случају да дођемо у ситуацију да одлучују међусобни резултати. Лига је доста изједначена, можда није била на старту, али сада екипе у другом дијелу табеле и у врху не дијели много. Један брејк на страни, двије побједе кући и екипа је на врху табеле – закључио је Каралић.

Куп БиХ

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука у осмини финала Купа Босне и Херцеговине гостоваће у Витезу истоименој екипи. Тако је одлучено данашњим жријебом у просторијама Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине. Утакмица се игра 18. јануара. У осталим мечевима састају се: Какањ – Слобода, Славија – Младост, Лимометал – Босна АСА БХТ, побједник утакмице Триланд/Градина – Широки ТТ Кабели, Бротњо – Чапљина Ласта, Челик – Игокеа и Приједор – Зрињски.

(Фокус)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 50 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20215232 .