Подијели

Каралић хвали екипу

Након побједе у прошлом колу на свом терену над Зрињским, кошаркаши Борац Нектара Бањалука су само два дана касније уписали и први гостујући тријумф у лиги БиХ и то у Читлуку над Бротњом резултатом 72:83. Бањалучани су били бољи тим од старта утакмице и држали сигурну предност у својим рукама.

- Добро смо играли од старта и држали вођство. У једном тренутку смо у првом полувремену имали и 15 поена предности, у другом између 10 и 15, тако да побједа није долазила у питање. Била је доста добра утакмица, играли смо чврсто и агресивно у одбрани што охрабрује пред наставак првенства. Ова побједа нам је дала додатно самопоуздање након несрећног пораза у првом колу од Чапљине. Најважније је да почињемо да функционишемо као тим. Не истичу се појединци, сви радимо тимски, а ко буде најрасположенији тог дан има улогу лидера – истакао је шеф стручног штаба Драго Каралић.

Организатор игре Бањалучана Златко Јовановић истиче да није било лако.

- Бротњо традиционално има велику подршку с трибина и то је увијек "врућ" терен. Тако је било и овај пут. Неки играчи попут мене који су играли ову лигу били су припремљени на то, остали нису знали, па су у грчу ушли у утакмицу. Ипак, након неког времена су се прилагодили и онда смо већ од друге четвртине наметнули свој темпо. Играмо веома добро, то смо доказали и овом побједом. Сада слиједи Челик, па Какањ. Ако и у те двије утакмице будемо славили, онда ће то бити озбиљнија прича. До тада не смијемо да се опустимо, већ наставимо са истим темпом и мотивацијом - рекао је Јовановић.

Један од истакнутијих појединаца на утакмици против Бротња био је Синиша Ковачевић, који је за побједничку екипу постигао 13 поена.

- За нас је ово била важна утакмица јер смо послије побједе над Зрињским морали да покажемо да она није била случајна, те смо овим тријумфом задржали корак са водећим екипама. Имали смо предност против Бротња већим дијелом сусрета, која је у једном тренутку износила и 20 поена, те смо почетком трећег периода преломили утакмицу и показали им да немају шта да траже у овом мечу. Сљедеће коло нам доноси екипу Челика, са којом смо играли у припремном периоду и добро је познајемо. Сигурно је да нема опуштања, желимо још једну побједу пред нашим навијачима, који су нам пружили подршку у мечу са Мостарцима, па се надам да ће и овај пут доћи у великом броју – изјавио је крилни центар "пивара".

(Независне, Фокус, Глас Српске)

 

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 29 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248597 .