Подијели

Борац Нектар Бањалука почео са припремама

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука, након пет мјесеци паузе, почели су с радом, а комплетне припреме тим тренера Драге Каралића обавиће у Бањалуци. На прозивци је у понедјељак увече било 12 играча, међу којима су новајлије у односу на прошлу сезону Срђан Блануша (крило/крилни центар), Слободан Тошић (бек), Немања Врањеш (бек) и Златко Јовановић (плејмејкер), као и Давид Медић (бек шутер) и Марко Блаз (бек шутер) из Радивоја Кораћа, који су на проби.

- Још нисмо формирали тим. Има играча који су пристали да дођу иако су тешки услови за рад. Али, морамо да одговоримо и тим условима. Надам се да ћемо направити добру атмосферу и да ћемо из ње правити добре резултате - рекао је Каралић, којем ће помоћници бити Томица Зиројевић и Мирослав Гашпар.

Приоритет је ангажовање играча који би играо на позицији центра, а наредних дана у клуб ће доћи неколико младих играча из регије на пробу.

- Недостаје нам добар центар да би екипа функционисала како сам замислио. Ипак, све зависи од финансијске ситуације, која је тешка - истакао је Каралић.

"Пивари" би до почетка лиге требало да одиграју осам или девет утакмица.

- Прве утакмице требало би да имамо почетком септембра, али ништа нисам дефинисао јер нисмо знали у којем саставу ћемо бити и колико ћемо имати времена за рад. Највјероватније ћемо имати једну провјеру са Широким и са једним аустријским прволигашем - додао је тренер Бањалучана.

Из Игокее су најавили да ће с Борац Нектаром Бањалука одиграти контролну утакмицу 2. септембра.

- Уколико Игокеи буде потребна та утакмица, изаћи ћемо јој у сусрет, али нећемо бити довољно дуго у тренажном процесу да бисмо могли да им одговоримо - рекао је Каралић.

Повратник у редове Борац Нектара Бањалука Златко Јовановић не крије да му је драго што ће опет играти у бањалучком клубу.

- За дворану "Борик" ме вежу лијепе успомене, најежио сам се кад сам поново ушао тамо. Желим да се овде опет игра добра кошарка, дербији и да буде све више публике. Не можемо још да говоримо о амбицијама у наредној сезони, али најважније је да смо кренули са радом, а неке ствари ћемо рјешавати у ходу. Важно је да клуб доведе још два или три појачања и да будемо здрави, а послије ћемо причати о амбицијама - рекао је Јовановић.

Проблем "пиварима" на старту припрема представља што терен у СД "Борик" није маркиран према новим димензијама. Међутим, у Борац Нектару Бањалука имају обећања да ће се ускоро почети маркирати нове димензије.

Нова политика

Нова управа клуба најавила је нову политику.

- Ових дана очекујемо прилив средстава и регулисаћемо обавезе према играчима, а надам се да ће у овој сезони бити све много боље и лакше него у претходној. Сви из нове управе ћемо се борити да момцима омогућимо што боље услове за рад и да их одвојимо од проблема који муче клуб. Желимо да испоштујемо обавезе према момцима које доведемо и да можда и вратимо нека стара дуговања - рекао је Мирослав Дојчиновић, директор Борац Нектара Бањалука.

Тим

Припреме Борац Нектара Бањалука почели су сљедећи играчи: Златко Јовановић, Срђан Блануша, Слободан Тошић, Марко Јагодић-Куриџа, Небојша Павловић, Станислав Костадиновић, Срђан Лончар, Немања Врањеш, Марко Николић, Ранко Ивић, Давид Медић и Марко Блаз.

(Независне, Фокус)

 

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 18917390 .