Подијели

Борац Нектар Бањалука на финалном турниру

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука вечерас су у четвртфиналу Купа БиХ у дворани "Борик" савладали тузланску Слобода Диту резултатом 89:76. Овом побједом "пивари" су изборили пласман на завршницу Купа која ће бити одиграна 9. и 10. фебруара.

Домаћи су били бољи тим током цијеле утакмице, а гости су само у два наврата прелазили у вођство и то код резултата 18:17 и 22:20. Међутим, послије овог другог "пивари" су преузели конце игре у своје руке, направили серију од 11:0, а касније одржавали вођство, које је у 25. минуту износило и 18 поена (56:38).

Међутим, почетком посљедње четвртине Тузлаци су искористили неколико грешака Борац Нектара Бањалука и почели да смањују разлику. Након грешке у нападу Златка Јовановића, те још једне изгубљене лопте Тузлаци су смањили на само четири поена заостатка – 76:72. Међутим, тада Ротбарт погађа за два поена, а одмах потом гости праве грешку у нападу и Велимировић погађа тројку за вођство Борац Нектара Бањалука 81:72, што је, испоставило се, било недостижно за госте.

Тренер Борац Нектара Бањалука Слободан Николић рекао је да су његови играчи побиједили сами себе што му је у овом тренутку најважније.

- То се посебно односи на Ротбарта, Златка и Владицу Јовановића, који су имали кризне периоде. Тузлацима је скок игра била најјаче оружје, али ево, другу утакмицу за редом одлично одговарамо не само на скок већ и контакт игруистакао је Николић.

Плејмејкер "пивара" Златко Јовановић истакао је да је у овом мечу пресудила одбрана.

- Био је то тежак меч, али смо на крају сви пресрећни. Нећу да кажем да смо квалитетнија екипа, али заиста смо сјајно одиграли одбрану и овог пута били смо бољи – истакао је Јовановић.

Већ у суботу Слобода Дита и Борац Нектар Бањалука поново укрштају копља, овог пута у Тузли, када је на распореду утакмица 16. кола Премијер лиге БиХ.

- Ово се сада заборавља и у суботу слиједи нови тест. Идемо даље да поновимо овакву игру и надамо се и бодовимадодао је Златко Јовановић.

дворана: Борик
гледалаца: 250
судије: Харис Биједић (Сарајево), Анте Дрмић (Томиславград), Саша Бабић (Бањалука).

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА: Атанацковић 19, З. Јовановић 20, Ступар, Ротбарт 12, В. Јовановић 3, Гемаљевић 9, Милекић, Павловић 2, Велимировић 11, Пауновић, Угрехелидзе 13.

СЛОБОДА ДИТА: М. Милошевић 6, Хрнчић 8, Халилбеговић, Албијанић, Јефтић, Першић, Томовић 3, Танасиловић, Матић 25, Н. Милошевић 16, Јоцовић 12, Рос.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 38 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213356 .